Sinds 6000 jaar geleden maken mensen al kaas. Weet jij waar kaas vandaan komt? Kom meer te weten over kunst van het kaasmaken. Lees meer hieronder en bekijk de film waarbij je ziet hoe de kaas wordt gemaakt.
Ontdek in de film hieronder waar Landana Jersey Kaas vandaan komt en hoe dit wordt gemaakt tot de kaas die je koopt in de winkel.
Het begint allemaal bij de koe. De kaasboer gebruikt voor het maken van Jersey kaas de melk van een hele bijzondere koe. Dit is de Jersey koe uit Holland. Deze koe is ANDERS dan de meeste koeien. Ze is bruin, heeft een wit snoetje, is erg lief, wordt graag geaaid en is een tikkeltje eigenwijs. De melk van de Jersey koe is ANDERS dan normaal. Jersey melk is namelijk veel romiger dan andere koemelk. Hierdoor smaakt de Landana Jersey kaas ook echt ANDERS. Heb jij het verschil al geproefd? De kaas is helemaal natuurlijk, veel romiger en voller van smaak.
Een Jersey koe gemiddeld 400 tot 450 kilo weegt.
Dat de Jersey koe oorspronkelijk van het eiland Jersey, ten zuiden van Engeland komt.
Jersey koeien die voor Jersey kaas zorgen ieder jaar minstens 120 dagen per jaar buiten staan voor minstens zes uur per dag.
Jersey koeien beroemd zijn om hun melk. Deze is zo bijzonder omdat het meer eiwit bevat dan gewone melk en een eigen volle smaak heeft.
Een Jersey koe elk jaar gemiddeld 6500 liter Jersey melk geeft.
Het circa 16 tot 20 weken duurt voordat BELEGEN kaas van Landana Jersey op smaak is.
Landana Jersey Kazen volgens Hollandse traditie rijpen op houten planken omdat dit het vocht opneemt van de kazen.
Het recept voor echte Hollandse Goudse kaas uit de 17e eeuw stamt.