Tosti met Landana Jersey, Vijgen en Honing

Bereidingstijd: 15 min.

Ingrediënten (voor 2 tosti’s):

  • 4 sneetjes stevig brood (bijv. zuurdesem of volkorenbrood)
  • 100 g Landana Jersey Belegen
  • 4 verse vijgen, in plakjes
  • 2 theelepels honing
  • 2 eetlepels boter, op kamertemperatuur
  • Optioneel: 2-4 plakjes Parmaham

Bereiding:

  1. Bereid de Tosti:
      • Besmeer één zijde van elke boterham met een dun laagje boter.
      • Leg twee sneetjes brood met de beboterde zijde naar beneden.

2. Stel de Tosti Samen:

      • Verdeel de Landana Jersey-kaas gelijkmatig over de twee sneetjes brood.
      • Leg de plakjes vijg bovenop de kaas.
      • Besprenkel elke tosti met één theelepel honing.
      • Leg, indien gewenst, de plakjes Parmaham bovenop de vijgen – de hartige smaak van de ham combineert heerlijk met de zoetheid van de honing.
      • Strooi optioneel wat verse tijm- of rozemarijnblaadjes over de vijgen en ham.
      • Plaats de resterende sneetjes brood bovenop, met de beboterde zijde naar boven.

3. Bak de Tosti:

      • Verhit een tosti-ijzer of een pan op middelhoog vuur.
      • Bak de tosti’s ongeveer 3-4 minuten per kant (of volgens de instructies van je tosti-ijzer), tot het brood goudbruin en knapperig is en de kaas is gesmolten.
      • Druk zachtjes aan met een spatel, zodat de kaas en vijgen mooi samensmelten.

4. Serveer:

      • Haal de tosti’s uit de pan of het tosti-ijzer en snijd ze diagonaal door.
      • Serveer warm en geniet van de heerlijke combinatie van romige Landana Jersey, zoete vijgen en hartige ham!

Bekijk ook ANDERE recepten: