Bereidingstijd: 15 min.
Ingrediënten (voor 2 tosti’s):
- 4 sneetjes stevig brood (bijv. zuurdesem of volkorenbrood)
- 100 g Landana Jersey Belegen
- 4 verse vijgen, in plakjes
- 2 theelepels honing
- 2 eetlepels boter, op kamertemperatuur
- Optioneel: 2-4 plakjes Parmaham
Bereiding:
- Bereid de Tosti:
-
-
- Besmeer één zijde van elke boterham met een dun laagje boter.
- Leg twee sneetjes brood met de beboterde zijde naar beneden.
2. Stel de Tosti Samen:
-
-
- Verdeel de Landana Jersey-kaas gelijkmatig over de twee sneetjes brood.
- Leg de plakjes vijg bovenop de kaas.
- Besprenkel elke tosti met één theelepel honing.
- Leg, indien gewenst, de plakjes Parmaham bovenop de vijgen – de hartige smaak van de ham combineert heerlijk met de zoetheid van de honing.
- Strooi optioneel wat verse tijm- of rozemarijnblaadjes over de vijgen en ham.
- Plaats de resterende sneetjes brood bovenop, met de beboterde zijde naar boven.
3. Bak de Tosti:
-
-
- Verhit een tosti-ijzer of een pan op middelhoog vuur.
- Bak de tosti’s ongeveer 3-4 minuten per kant (of volgens de instructies van je tosti-ijzer), tot het brood goudbruin en knapperig is en de kaas is gesmolten.
- Druk zachtjes aan met een spatel, zodat de kaas en vijgen mooi samensmelten.
4. Serveer:
-
-
- Haal de tosti’s uit de pan of het tosti-ijzer en snijd ze diagonaal door.
- Serveer warm en geniet van de heerlijke combinatie van romige Landana Jersey, zoete vijgen en hartige ham!