8 Hollandse piepers met Landana Jersey

Bereidingstijd: 20 min. + 60 min. oventijd

Ingrediënten:

  • 8 grote pofaardappels
  • 1 stuk Landana Jersey MILD kaas
  • ½ bosje verse bieslook
  • 8 el olijfolie
  • versgemalen zwarte peper en zout

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 210°C.
  2. Boen de aardappels schoon onder de kraan en droog ze af.
  3. Leg een aardappel tussen 2 houten pollepels, of tussen 2 snijplanken en snij de aardappel in dunne plakjes van 4 mm. Zorg dat je niet helemaal doorsnijdt.
  4. Leg de aardappels op een met bakpapier beklede bakplaat, kwast ze rondom in met olijfolie en bestrooi met zout en peper.
  5. Plaats de bakplaat in het midden van de oven en bak de aardappels 25 minuten.
  6. Kwast ze nogmaals dun in met olijfolie en zet weer in de oven. Bak ze nu, afhankelijk van de grootte, 15 tot 25 minuten tot de binnenkant gaar is.
  7. Snij de Landana Jersey kaas in plakjes of leg de voorgesneden plakken kaas klaar.
  8. Neem de aardappels weer uit de oven en steek de plakjes kaas tussen de schijfjes, gebruik zoveel of zo weinig kaas als je zelf lekker lijkt.
  9. Bak de aardappels met kaas nog een minuut of 10 tot de kaas gesmolten is en een korstje krijgt.
  10. Bestrooi de aardappels met fijngesneden bieslook en serveer direct.

Bekijk ook ANDERE recepten: