Landana Jersey Kaasfondue

Bereidingstijd: 25 min.

Ingrediënten:

  • 400 g Landana Jersey kaas Mild
  • 200 ml witte wijn
  • 1 teentje knoflook, gehalveerd
  • 1 theelepel citroensap
  • 1 eetlepel maïzena
  • Zwarte peper en nootmuskaat naar smaak

Bijgerechten:

  • 1 broccoli, in kleine roosjes gesneden
  • 4 wortels
  • 200 g cherrytomaten
  • 1 komkommer
  • 200 g druiven
  • 1 stevig brood, in blokjes gesneden

Bereiding:

 

  1. Bereid de Fondue:
      • Wrijf de binnenkant van de fonduepan in met de gehalveerde knoflook voor extra smaak.
      • Voeg de witte wijn en het citroensap toe aan de pan en verwarm op laag vuur totdat het bijna kookt.

2. Voeg de Jersey Kaas toe:

      • Voeg geleidelijk de geraspte Jersey kaas toe aan de warme wijn en roer voortdurend tot de kaas volledig is gesmolten.
      • Als je een dikkere consistentie wilt, meng dan de maïzena met een beetje water en voeg dit toe aan het kaas-wijnmengsel. Roer tot de fondue glad en romig is.
      • Breng op smaak met zwarte peper en een snufje nootmuskaat. Optioneel kun je wat kirsch toevoegen voor extra smaak.

3. Bereid de Bijgerechten:

      • Kook de broccoli in kokend water gedurende 3-4 minuten, zodat deze knapperig blijft. Giet af en zet apart.
      • Kook de wortels in hetzelfde water gedurende 3-4 minuten, tot ze gaar maar nog stevig zijn. Giet af en zet apart.
      • Snijd de komkommer in plakjes en halveer de cherrytomaten. Doe ze in een kom.
      • Was de druiven en zet ze apart.
      • Snijd het brood in blokjes (ongeveer 2-3 cm), perfect om te dippen.

4. Serveer de Fondue:

      • Zet de pan met de gesmolten Jersey kaas op een fonduebrander of klein vlammetje om het warm te houden.
      • Serveer de bijgerechten op een grote schaal of in kleine schaaltjes: de gekookte broccoli, wortels, tomaten, komkommer, druiven en brood.
      • Gebruik fonduevorken om het brood, de groenten en het fruit in de gesmolten kaas te dippen en geniet van de heerlijke combinatie van smaken.

Bekijk ook ANDERE recepten: